تغذیه بعد از بلیچینگ و به طور کلی مراقبت های پس از سفید کردن دندان، در ماندگاری و تاثیرگذاری نتیجه این فرآیند نقش بسزایی را ایفا می کنند. سفید کردن دندان ها برای افرادی که دندان هایشان تغییر رنگ داده اند، ضروری است.
دندانپزشکان محصولات مختلفی را برای بلیچینگ توصیه می کنند، از جمله خمیر دندان سفید کننده، ژل ها و نوارهای سفید کننده، سفید کننده های مبتنی بر تری و محلولهای سفید کننده در مطب.
اما در کل، اثربخشی این محلولهای سفیدکننده، علیرغم انتخاب هر یک از گزینه های بالا، به میزان رنگآمیزی دندان و توصیه دندانپزشک بستگی دارد. توجه به این نکته ضروری است که سفید کردن دندان یک راه حل دائمی نبوده و به جز این، شما باید مراقبت آنچه که می خورید و می نوشید نیز باشید.
با استفاده مداوم از برخی غذاها و نوشیدنی ها، ممکن است ظرف یک ماه یا بیشتر شاهد تغییر رنگ مجدد دندان ها باشید. به این ترتیب، مهم است که پس از سفید کردن دندانها با دقت انتخاب کنید که چه چیزی بخورید. افرادی که از خوردن غذاها و نوشیدنی هایی که به راحتی دندان هایشان را لکه دار می کنند اجتناب می کنند، نتایج بهتری را تجربه خواهند کرد.
انتخاب نوع تغذیه بعد از بلیچینگ ممکن است برای اکثر افراد دشوار باشد. این امر به ویژه برای کسانی که به غذاهای خاصی عادت دارند صادق است.
چرا باید بعد از بلیچینگ مراقب آنچه می خورید باشید؟
برای پاسخ دادن به سوال فوق، بهتر است از نحوه عملکرد روش های سفید کردن دندان تا حدی آگاهی داشته باشید. به عبارتی، دانستن این موضوع به شما کمک می کند تا متوجه شوید که چرا باید مراقب آنچه می خورید باشید.
زمانی که یک درمان حرفه ای سفید کننده را دریافت می کنید، مراقبت های بعد از آن بسیار حائز اهمیت است، به ویژه ۴۸ ساعت اول که مستقیماً بعد از آن بر نتایج شما تاثیرمی گذارد. شما فوراً شاهد بهبود قابل توجهی خواهید بود، اما بدون مراقبت مناسب در طول این مدت، می توانید تمام مزایای آن را از دست بدهید.
در طول فرآیند سفید کردن، مینای دندان شما منبسط و متخلخل می شود. مواد بلیچینگ همچنین دندان های شما را مستعد هر گونه غذای با رنگ روشن یا لکه دار می سازند. پس در حالی که دندان های شما بسیار متخلخل هستند، به راحتی می توانند رنگدانه های غذایی را که می خورید جذب کنند.
پس بسیار مهم است که هنگام برنامه ریزی برای وعده های غذایی خود، این نکته را در نظر داشته باشید. اینکه به تغذیه و مراقبت های بعد از بلیچینگ پایبند باشید.
چه چیزی دندان های شما را لکه دار می کند؟
مینای دندان بخشی از دندان است که از اعصاب محافظت کرده و بنابراین بیشترین تاثیررا از غذاها و نوشیدنی هایی که مصرف می کنیم می گیرد. مینا همچنین به تاج رنگ می دهد که بسته به تجمع پلاک ممکن است از سفید تا زرد متغیر باشد.
سه عنصر اصلی که باعث لکه شدن دندان می شوند عبارتند از:
- اسیدها،
- تانن (tannins)
- کروموژن ها (chromogens)
این سه عنصر در بسیاری از غذاهای ما یافت می شوند و می توانند مینای دندان را لکه دار کنند یا آن را ضعیف تر کنند و در نتیجه اجازه دهند لکه ها راحتت ر جابجا شوند.
به یاد داشته باشید در حالی که انجام مراقبت های دقیق بعد از بلیچینگ ممکن است بسیار دشوار به نظر برسند، اما به یاد داشته باشید که ۴۸ ساعت پس از درمان را بسیار جدی بگیرید. رعایت مواردی که در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که دندان های سفید و زیبای شما برای مدت طولانی تری دوام خواهند داشت.
اصول کلی تغذیه بعد از بلیچینگ دندان
همانطور که در بالا نیز ذکر کردیم، غذاهای اسیدی و حاوی رنگدانه پس از بلیچینگ، راحتتر جذب دندان ها شده و در نتیجه می تواند باعث تغییر رنگ شود.
با پیروی از موارد زیر در رابطه با تغذیه بعد از بلیچینگ می توانید شاهد نتایج بهتری باشید:
غذاها و نوشیدنی هایی که بعد از سفید کردن دندان باید از آنها اجتناب کنید
غذاها و نوشیدنی های زیر حاوی رنگدانه های طبیعی یا رنگ های مصنوعی بوده و می توانند در طول زمان ایجاد و منجر به تغییر رنگ شوند.
البته لازم نیست این غذاها را برای همیشه حذف کنید. دندان های شما در چند روز اول پس از سفید کردن بسیار حساس بوده و بنابراین بسیاری از دندانپزشکان توصیه می کنند که از مصرف این غذاها حداقل به مدت ۲ روز اجتناب کنید.
۱. شراب
هر دو شراب قرمز و سفید می توانند برای رنگ و مینای دندان شما مضر باشند. شراب قرمز اسیدیته بالایی داشته و رنگدانه موجود در آن باعث ایجاد لکه در دندان ها می شود. شراب سفید، حتی اگرچه رنگ آن روشن تر است، می تواند مینای دندان را نیز از بین ببرد.
۲. قهوه و چای
شاید ترک عادت قهوه یا چای برای چند روز سخت باشد، اما پرهیز از این نوشیدنی ها می تواند به شما کمک کند از یکی از بزرگترین منابع لک جلوگیری کنید.
قهوه و چای حاوی تانن هایی هستند که به مرور زمان تجمع پیدا کرده و رنگ دندان های شما را تیره می کنند. پس از سفید کردن حرفه ای، زمانی که دندان های شما در بیشترین حالت متخلخل هستند، تانن ها می توانند حتی سریعتر لکه دار شوند.
بدین منظور، مصرف قهوه و چای خود را برای چند روز پس از سفید شدن دندان هایتان محدود کنید. در نهایت، اگر نمی توانید یک روز خود را بدون قهوه صبحگاهی خود بگذرانید، سعی کنید آن را از طریق نی بنوشید تا تماس با دندان هایتان به حداقل برسد.
۳. نوشابه
یکی دیگر از مواردی که باید در تغذیه بعد از بلیچینگ در نظر داشته باشید، محدود کردن مصرف نوشابه است. نوشابه های گازدار سرشار از قند و اسید هستند و می توانند به مینای دندان شما آسیب بزنند. کولاهای تیره رنگ نیز می توانند در ایجاد لکه های سطحی نقش داشته باشند. اجتناب از نوشیدنی های گازدار حتی زمانی که رژیم تغذیه بعد از بلیچینگ را دنبال نمیکنید میتواند به شما کمک کند دندان های سالم تر و درخشان تری داشته باشید.
۴. آبنبات و شکلات
قندهای تصفیه شده می توانند منجر به پوسیدگی، فرسایش و تغییر رنگ شوند، به خصوص زمانی که دندان های شما پس از سفید کردن حساس هستند. از این رو، حتماً بلافاصله پس از درمان های سفید کننده دندان از مصرف شکلات و آبنبات های مصنوعی خودداری کنید.
۵. میوه های تیره
میوه های تیره رنگ سرشار از رنگدانه هایی هستند که می توانند دندان های شما را به راحتی لکه دار کنند. اگر میوه خاصی اسیدی باشد، می تواند به فرسایش مینای دندان نیز کمک کند. پس از خوردن میوه هایی نظیر تمشک، گیلاس، انار یا زغال اخته بعد از بلیچینگ خودداری نمایید. از آب میوه های این میوه ها نیز دوری کنید.
با این حال، میوه های سالم را برای مدت طولانی از رژیم غذایی خود حذف نکنید. در واقع، خوردن میوه های مورد علاقه خود ۴۸ ساعت پس از سفید شدن، بی خطر است.
آنچه که می توانید بعد از بلیچینگ دندان بخورید
اکنون که می دانید از چه غذاهایی باید پرهیز کنید، در ادامه غذاهایی را ذکر خواهیم کرد که بعد از سفید کردن دندان ها می توانید آنها را مصرف کنید. این نوع مواد غذایی اسیدیته پایینی داشته و عاری از رنگدانه ها و مواد شیمیایی هستند که می توانند منجر به ایجاد لکه شوند.
۱. ماهی، مرغ و توفو
پروتئین های سبک و بدون چربی به طور کلی سالم بوده و پس از سفید شدن دندان ها یک گزینه عالی هستند. فقط مراقب هر گونه چاشنی یا سس باشید که با پروتئین شما همراه است.
۲. برنج، نان و پاستا
مصرف بیشتر غلات در مراقبت های بعد از بلیچینگ بی خطر است. با این حال، مراقب نان ها یا پاستاهایی باشید که رنگ های خوراکی را در مواد ترکیب دهنده خود شامل می شوند. این مواد اغلب برای ایجاد ظاهری تیره تر به نان و ماکارونی اضافه میشوند و میتوانند به دندان های شما منتقل شود.
۳. پنیر سفید و ماست
از پنیرهای رنگی مصنوعی و ماست های شیرین و طعم دار صرف نظر کنید. پنیرهای سفید و ماست های ساده انتخاب های ایده آلی برای این رژیم هستند.
۴. میوه ها و سبزیجات تازه
میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن یکی از بهترین گزینه ها بعد از روش های سفیدکننده دندان به شمار می روند.
میوه ها (مانند گلابی، موز و سیب) و سبزیجات (مانند گل کلم، سیب زمینی و قارچ) نه تنها برای شما مفید هستند، بلکه برای دندان های شما نیز مفید می باشند.
۵. آب
آب بهترین نوشیدنی برای هیدراتاسیون، سلامت دهان و لبخند است. آب هیچ خطری برای لکه دار کردن دندان ها یا از بین بردن مینای دندان شما ندارد، بنابراین باید اولین انتخاب شما برای نوشیدنی در مراقبت های بعد از بلیچینگ باشد.
جمع بندی
به عنوان یک قانون کلی، هر آنچه بتواند دستان شما را لکه دار کند، می تواند دندان های شما را نیز لکه دار نماید. پس، تمام سعی خود را بکنید که لیست خوراکی هایی را که در مورد تغذیه بعد از بلیچینگ ذکر شد به خاطر بسپارید تا حداکثر نتیجه را دریافت نمایید.
به جز موارد بالا، فراموش نکنید زمانی که سفید کردن دندانها توسط مرکز تخصصی ایمپلنت دکتر شهاب محمدی انجام شود، شاهد یک فرآیند متحولکننده شگفتانگیز خواهید بود و این میتواند اعتماد به نفس شما به طور چشمگیری افزایش دهد.
سوالات متداول تغذیه بعد از بلیچینگ
۱. چه مدت بعد از سفید کردن دندان هایم می توانم به طور معمول غذا بخورم؟
آنچه که در روز اول بعد از بلیچینگ دندان می خورید، در تأثیرگذاری نتایج بسیار حائز اهمیت است. به طور کلی، شما باید از غذاهایی که احتمالاً باعث لکه دار شدن مجدد یا تحریک دندان های حساس می شوند، اجتناب کنید. اما معمولا بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت، می توانید یک رژیم غذایی سالم عادی را از سر بگیرید.
۲. چه مدت بعد از سفید کردن دندان می توانم قهوه بنوشم؟
برای حفظ اثرات درمانهای سفید کردن دندان، بیماران باید حداقل تا ۴۸ ساعت از مصرف نوشیدنی های تیره رنگ (از جمله قهوه) خودداری کنند.
۳. آیا بلیچینگ دندان درد دارد؟
ممکن است هنگام استفاده از درمان بلیچینگ بر پایه پراکسید، حساسیت ایجاد شود. در نتیجه با خوردن نوشیدنی های گرم یا سرد، دردهای کوتاهی بروز نماید.
بدون دیدگاه