آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟ 1

Rate this post

در جواب این سوال که آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟ باید بگوییم که خیر، هیچ مطالعه علمی نشان نداده است که ایمپلنت دندان باعث سرطان دهان می‌شود.

در برخی مواقع عوارض ایمپلنت را با سرطان اشتباه می‌گیرند. این عوارض عبارتند از التهاب لثه، بروز عفونت، لق شدن ایمپلنت، آسیب دیدگی عصب و خونریزی لثه است که هیچ کدام از این عوارض ربطی به سرطان ندارند و اکثرا بعد از مدتی از بین می‌روند. برای پیشگیری از این عوارض باید در انتخاب دندانپزشک با تجربه دقت کنید و بعد از ایمپلنت مراقبت‌های لازم را انجام دهید تا به عوارض ایمپلنت مبتلا نشوید. تحقیقات گسترده نشان می‌دهد که ایمپلنت‌های دندانی سرطان‌زا نیستند.

ایمپلنت‌های دندانی روش درمانی استانداردی است که به جایگزینی مناسب برای دندان‌های از دست رفته تبدیل شده است، چون دائمی هستند، مانند دندان‌های واقعی عمل می‌کنند و نیاز به نگهداری خاصی ندارند. با این‌حال، برخی از افراد نسبت به استفاده از ایمپلنت محتاط و نگران هستند. باید گفت که ایمپلنت دندان نسبتاً یک عمل جدید است و برخی از مردم این سوال در ذهن‌شان است که آیا کاشت دندان به روش ایمپلنت خطرات یا اثرات دراز مدتی دارد که باید از آن مطلع شوند.

مطالعات و یافته‌های علمی نشان داده که ایمپلنت‌های دندانی برای بسیاری از افراد کاملا بی‌خطر و موثر هستند.

 

آیا ایمپلنت دندان می‌تواند منجر به سرطان دهان شود؟

تحقیقاتی که روی ایمپلنت‌های دندانی انجام شده به این سوال پرداخته‌اند که آیا ایمپلنت‌های دندانی خطر ابتلا به سرطان دهان را در افراد افزایش می‌دهد یا نه. این تحقیقات به این نتیجه رسیدند که “ارتباط مستقیمی بین ایمپلنت‌های دندانی و سرطان دهان یافت نشد.” پس، تحقیقات نشان می‌دهد که ایمپلنت‌های دندانی منجر به سرطان دهان نمی‌شوند.

تا کنون رابطه‌ای بین سرطان دهانی با کاشت ایمپلنت به‌دست نیامده است. اما در برخی موارد التهاب لثه‌های اطراف ایمپلنت به‌عنوان سرطان دهان تشخیص داده شده است. پس نمی‌توان گفت که ایمپلنت‌ها سرطان‌زا هستند. فقط در برخی موارد بیماری‌های دهانی که ایمپلنت‌ها موجب بروز آن شده‌اند، به‌عنوان سرطان دهان معرفی شده است که نشان می‌دهد ایمپلنت باعث سرطان نمی‌شود.

 

سرطان دهان چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

در حالت کلی سرطان، بر اثر رشد بیش از اندازه سلول‌های خطرناک در دهان، زبان، گونه یا لب‌ها ایجاد می‌شود. سرطان دهان یا کارسینوما با سرعت در بدن بیمار منتشر می‌شود. ابتدا سرطان دهان در شکل یک آفت غیر سرطانی، جوش قرمز رنگ و یا زخم آشکار شده و رفته رفته به شکل تومور سرطانی درمی‌آید. این سرطان بیشتر در میان مردان میانسال متداول است. علت‌های اصلی ظاهر شدن سرطان دهان مربوط به استعمال بیش از اندازه دخانیات و الکل است. علل دیگری مانند وراثت و ویروس اچ‌پی‌وی نیز در تشدید این سرطان نقش دارند.

 

آیا ایمپلنت‌های تیتانیوم سمی یا حساسیت‌زا هستند؟

بیشتر ایمپلنت‌های دندانی از تیتانیوم ساخته شده‌اند. پس، درک ایمنی تیتانیوم در رابطه با بدن انسان مهم است. براساس مطالعه‌ای که در مجله بین‌المللی دندانپزشکی ایمپلنت منتشر شده، ممکن است ایمپلنت‌های تیتانیوم‌دار به آهستگی فرسوده و خورده شوند و منجر به رسوب ذرات آلیاژ تیتانیوم به بقیه بدن شوند. هر چند این مورد بسیار نادر است، اما به‌طور بالقوه می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند سندرم ناخن زرد شود.

همچنین احتمال دارد فردی به تیتانیوم حساسیت داشته باشد. در حالی که این مورد نیز بسیار نادر است. اگر فکر می‌کنید به تیتانیوم حساسیت دارید، بهتر است پیش از انجام ایمپلنت با دادن تست خونی از آن مطمئن شوید. این آزمایش خون برای تشخیص حساسیت به فلزات استفاده می‌شود. اگر به تیتانیوم حساسیت دارید، ممکن است بخواهید ایمپلنت‌های دندانی ساخته شده از زیرکونیا را در اولویت قرار بدهید. کلا تیتانیوم در مقایسه با سایر فلزات مانند نیکل و پالادیوم، باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک کمتری می‌شود.

 

آیا ایمپلنت دندان ارزشش را دارد؟

یافته‌های جدید نشان می‌دهند که ایمپلنت‌های دندانی منجر به سرطان دهان نمی‌شوند، شواهدی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد تیتانیوم موجود در ایمپلنت‌ها در درازمدت از بین می‌رود و برای سلامتی ضرری ندارد.

مثل هر عمل پزشکی، ایمپلنت دندان نیز عوارضی دارد. اما مزایای آن به اندازه‌ای زیاد است که می‌توان از آن عوارض نادر چشم‌پوشی کرد. اما در جواب به اینکه آیا عوارض ایمپلنت ارزشش را دارد یا نه، بستگی به اولویت‌هایی دارد که برای شما مهم است. برای برخی از افراد، اعتماد به نفس بیشتر، ظاهر طبیعی دندان‌ها و لذت بردن از همه غذاهای مورد علاقه‌شان بیشتر از ریسک نادر و نامشخص مشکلات سلامتی مرتبط با تیتانیوم اهمیت دارد.

آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟

خطرات عمل جراحی کاشت ایمپلنت

همانطور که گفتیم سرطان جزو خطرات ایمپلنت دندان نیست، ولی مهم‌ترین خطرات عمل جراحی کاشت ایمپلنت موارد زیر است:

  • ناموفق بودن جوش ایمپلنت به استخوان فک و التهاب لثه
  • جراحت
  • عفونت
  • خون مردگی و التهاب لثه
  • جدا شدن لثه اطراف ایمپلنت از پایه
  • خونریزی بیش از حد
  • لق شدن ایمپلنت
  • آسیب دیدن عصب
  • ترک خوردن یا شکستگی تاج دندان
  • از بین رفتن بافت لثه یا استخوان فک در اثر دریل کردن نادرست موقع کاشت ایمپلنت

توصیه می شود برای کاهش ریسک های احتمالی در دوران جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک و لثه، از وارد آوردن هرگونه فشار زیاد بر ایمپلنت و لثه خودداری کنید تا ریکاوری پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت در سریعترین مدت ممکن انجام شود.

 

چه کسانی نمی‌توانند ایمپلنت کنند؟

تا به اکنون دلیلی برای سرطان‌زا بودن ایمپلنت در دهان پیدا نشده ولی کسانی که در زیر نامبرده شده‌اند نمی‌توانند و نباید ایمپلنت دندان انجام دهند:

  • کسانی‌که دندانان پوسیده و آن را ترمیم نکردند.
  • کسانی‌که مبتلا به بیماری‌های فعال دهان و دندان مثل عفونت لثه هستند.
  • کسانی‌که مبتلا به دیابت کنترل نشده هستند.
  • کسانی‌که قطر استخوان فک‌شان مناسب نیست.
  • کسانی‌که سیگاری هستند.

همانطور که در بالا هم گفتیم سیگاری‌ها بیشتر در معرض سرطان هستند. حالا در صورتی که شخص سیگاری بعد از اپملنت دچار سرطان شود به دلیل سیگار است نه کاشت ایمپلنت.

 

آیا افراد سرطانی می‌توانند دندان‌هایش را ایمپلنت کنند؟

ایمپلنت به‌وسیله فلزی به ریشه استخوان فک وصل می‌شود تا پروتز دندان مصنوعی روی آن قرار گیرد. به همین دلیل اگر سرطان دارید و مراحل شیمی درمانی یا پرتودرمانی را به‌ویژه در نواحی فک و صورت انجام می‌دهید بهتر است گذاشتن ایمپلنت روی دندان‌هایتان را به بعد از پایان یافتن مراحل درمانی خودتان موکول کنید. چون ممکن است ایمپلنت در این شرایط جواب ندهد.

 

آیا با ایمپلنت دندان احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد؟

تا کنون رابطه‌ای بین سرطان دهانی با کاشت ایمپلنت به‌دست نیامده است. اما در برخی موارد التهاب لثه‌های اطراف ایمپلنت به‌عنوان سرطان دهان تشخیص داده شده است. پس نمی‌توان گفت که ایمپلنت‌ها سرطان‌زا هستند. فقط در برخی موارد بیماری‌های دهانی که ایمپلنت‌ها موجب بروز آن شده‌اند، به‌عنوان سرطان دهان معرفی شده است که نشان می‌دهد ایمپلنت باعث سرطان نمی‌شود.

 

سوالات متداول در مورد ارتباط ایمپلنت و سرطان

در اینجا به برخی از سوالات متداول در مورد ارتباط ایمپلنت و سرطان پاسخ می‌دهیم:

آیا مطالعات علمی نشان می‌دهند که ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟

بسیاری از مطالعات علمی در مورد ارتباط بین ایمپلنت و سرطان انجام شده است. نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که هیچ ارتباطی بین ایمپلنت و سرطان وجود ندارد.

شواهد علمی حاکی از بی‌خطر بودن ایمپلنت دندان است

در یک مطالعه بزرگ که در سال 2018 منتشر شد، محققان اطلاعات مربوط به بیش از 1 میلیون نفر را که ایمپلنت دندان داشتند، بررسی کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که هیچ ارتباطی بین ایمپلنت و سرطان وجود ندارد.

در مطالعه دیگری که در سال 2020 منتشر شد، محققان اطلاعات مربوط به بیش از 2 میلیون نفر را که ایمپلنت دندان داشتند، بررسی کردند. نتایج این مطالعه نیز نشان داد که هیچ ارتباطی بین ایمپلنت و سرطان وجود ندارد.

دلایل شایعات در مورد ارتباط ایمپلنت و سرطان چیست؟

وجود چند عامل باعث ایجاد شایعات در مورد ارتباط بین ایمپلنت و سرطان شده است. یکی از این عوامل، عدم آگاهی کافی مردم درباره ایمپلنت دندان است. بسیاری از افراد تصورات اشتباهی در مورد ایمپلنت دندان و ماهیت آن دارند.

عامل دیگر، سردرگمی در مورد عوارض جانبی احتمالی ایمپلنت است. برخی از عوارض جانبی ایمپلنت، مانند عفونت، التهاب و درد، می‌توانند نادر باشند. در برخی موارد، این عوارض ممکن است با علائم سرطان اشتباه گرفته شوند.

توصیه‌های مهم برای حفظ سلامت دهان و دندان و پیشگیری از سرطان

برای حفظ سلامت دهان و دندان و کاهش خطر ابتلا به سرطان، نکات زیر را رعایت کنید:

  • به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
  • از سیگار کشیدن و مصرف دخانیات خودداری کنید.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید.

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان دهان می‌شود؟

خیر، هیچ مطالعه علمی نشان نداده است که ایمپلنت دندان باعث سرطان دهان می‌شود.

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان استخوان می‌شود؟

خیر، هیچ مطالعه علمی نشان نداده است که ایمپلنت دندان باعث سرطان استخوان می‌شود.

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان لثه می‌شود؟

خیر، هیچ مطالعه علمی نشان نداده است که ایمپلنت دندان باعث سرطان لثه می‌شود.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *