جرم گیری ایمپلنت دندان

3.9/5 - (7 امتیاز)

جرم گیری ایمپلنت دندان بیش از اندازه در حفظ بهداشت دندان‌ها تاثیر دارد. آیا ایمپلنت هم نیاز به جرم گیری دارد؟ در جواب باید گفت، بله. ایمپلنت دندان نیز مانند دندان‌های طبیعی، نیز در معرض تجمع پلاک و تارتار قرار دارد که در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به مشکلات جدی شود. جرم گیری ایمپلنت دندان یک روش ضروری برای حفظ سلامت و دوام ایمپلنت دندان است.

اما آیا جرم گیری ایمپلنت هم مثل جرم گیری دندان طبیعی است؟ و چگونه می‌توان ایمپلنت را جرم گیری کرد؟ اینها سوالاتی هستند که بیشتر کسانی که کاشت ایمپلنت را انجام داده‌اند از ما می‌پرسند. برای جواب دادن به این پرسش‌ها با ما همراه باشید.

 

چگونه ایمپلنت‌های دندان را تمیز کنیم؟

موفقیت روش کاشت ایمپلنت دندان بستگی زیادی به چگونگی رعایت بهداشت دهان و دندان اطراف ایمپلنت دندان شما دارد. می‌توانید با مسواک نرم برقی یا دستی شروع به مسواک زدن ایمپلنت‌ها بکنند تا دندان کاشته شده بدون پلاک باشد. حتی می‌توانید از نخ دندان برای تمیز کردن نواحی بین ایمپلنت و دندان‌های مجاور استفاده کنید.

دهانشویه نیز می‌تواند به حفظ سلامت لثه کمک کند. دهانشویه حاوی کلرهگزیدین گلوکونات می‌تواند به کاهش بار باکتری دهان و دندان کمک کند.

بیمارانی که ایمپلنت دندانی نصب کردند باید برای پیگیری منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنند. در طول جلسات پیگیری و مراقبت، دندانپزشکان سلامت لثه اطراف ایمپلنت را بررسی می‌کنند. رادیوگرافی برای بررسی استخوان زیرین، بایت طبیعی، ثبات ایمپلنت و هرگونه تورم یا التهاب قابل مشاهده انجام می‌شود.

 

اهمیت جرم گیری ایمپلنت دندان

پلاک و تارتار تجمع مواد زائد و باکتریایی روی سطح دندان هستند که به مرور زمان سخت و سفت می‌شوند. اگر جرم گیری نشود، این رسوبات می‌توانند به بافت‌های اطراف ایمپلنت دندان نفوذ کرده و باعث التهاب و عفونت لثه شوند. عفونت لثه یکی از عوارض جدی عدم جرم گیری ایمپلنت دندان است که می‌تواند منجر به از دست رفتن ایمپلنت شود.

 

انباشت پلاک و تارتار بر روی ایمپلنت دندان

پلاک و تارتار به راحتی می‌توانند بر روی ایمپلنت دندان تجمع کنند، زیرا ایمپلنت‌ها دارای سطوح ناصاف و تخلخل هستند که به تجمع پلاک کمک می‌کنند. علاوه بر این، ایمپلنت‌ها در مقایسه با دندان‌های طبیعی کمتر در معرض شستشوی طبیعی بزاق قرار دارند، که این امر نیز می‌تواند در انباشت پلاک و تارتار نقش داشته باشد.

 

عوارض عدم جرم گیری ایمپلنت دندان

عدم جرم گیری ایمپلنت دندان می‌تواند منجر به مشکلات جدی زیر شود:

التهاب لثه: التهاب لثه یکی از عوارض اولیه عدم جرم گیری ایمپلنت دندان است. التهاب لثه باعث قرمزی، تورم و حساسیت لثه می‌شود.

عفونت لثه: اگر التهاب لثه درمان نشود، می‌تواند به عفونت لثه (پری ایمپلنتایتیس) تبدیل شود. پری ایمپلنتایتیس یک بیماری جدی است که می‌تواند باعث از دست رفتن ایمپلنت شود.

از دست رفتن ایمپلنت: در موارد شدید، پری ایمپلنتایتیس می‌تواند به از دست رفتن ایمپلنت منجر شود.

 

جرم گیری ایمپلنت نیاز است؟
جرم گیری ایمپلنت نیاز است؟

آیا ایمپلنت دندان نیاز به جرم گیری دارد؟

در ادامه رسیدگی و مراقبت از ایمپلنت، متخصص بهداشت دندان یا دندانپزشک‌تان توصیه می‌کند عمل جرم گیری و پولیش ایمپلنت را انجام دهید. جرم گیری دندان طبیعی با جرم گیری ایمپلنت خیلی فرق دارد. در حالت عادی از جرم‌گیرهای اولتراسونیک با نوک فلزی برای از بین بردن پلاک‌ها و جرم‌های ناخواسته استفاده می‌شود. اما برای دندان‌های ایمپلنت شده، باید از جرم‌گیرهایی استفاده کنید که دندانپزشک‌تان تجویز می‌کند.

یکی از شایع‌ترین شرایط مرتبط با التهاب و تورم، پری ایمپلنتیت است. این بیماری با التهاب بافت‌های اطراف ایمپلنت شروع شده و منجر به تحلیل استخوان زیرین و بعد شکست درمان می‌شود. بنابراین، برای کاهش حمله میکروبی، باید روش‌های جرم گیری حرفه‌ای را فاصله‌های منظم انجام دهید.

 

نحوه انجام جرم گیری ایمپلنت دندان

جرم گیری ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک یا متخصص بهداشت دهان و دندان انجام می‌شود. روش‌های مختلفی برای جرم گیری ایمپلنت دندان وجود دارد، که رایج‌ترین آنها عبارتند از:

جرم گیری دستی: در این روش، دندانپزشک یا متخصص بهداشت دهان و دندان از ابزارهای دستی مانند سوهان و تراش برای برداشتن پلاک و تارتار استفاده می‌کند.

جرم گیری اولتراسونیک: در این روش، دندانپزشک از یک دستگاه اولتراسونیک برای برداشتن پلاک و تارتار استفاده می‌کند. این روش نسبت به جرم گیری دستی موثرتر است و باعث آسیب کمتری به بافت‌های اطراف ایمپلنت می‌شود.

جرم گیری با استفاده از لیزر: در این روش، دندانپزشک از یک لیزر برای برداشتن پلاک و تارتار استفاده می‌کند. این روش سریع‌ترین و موثرترین روش برای جرم گیری ایمپلنت دندان است.

 

آیا می‌توان از جرم‌گیرهای معمولی اولتراسونیک برای ایمپلنت دندان استفاده کرد؟

ته مانده‌ها و رسوبات پلاک و جرم در سطح مشترک لثه و دندان طبیعی تشکیل می‌شوند. در ایمپلنت‌ها، این رسوبات در سطح مشترک اباتمنت زیرین و ایمپلنت شکل می‌گیرند. اگر از ابزارهای فلزی استفاده کنید، باعث زبر شدن سطح فلزی ایمپلنت، ایجاد آثار خراش روی سطح ایمپلنت و حتی ایجاد واکنش گالوانیکی در اثر تماس فلز می‌شود.

بنابراین استفاده از جرم گیرهای معمولی اولتراسونیک باعث ایجاد سطحی روی ایمپلنت‌ها می‌شود که از تجمع بیشتر باکتری‌ها و پلاک‌ها استقبال می‌کند. همچنین قطعات تیتانیوم، در لثه‌های اطراف جابجا شده و باعث التهاب در آن می‌شود.

 

ابزارهای مناسب جرم گیری ایمپلنت چیست؟

جرم گیری اطراف ایمپلنت‌ها توسط ابزارهای پلاستیکی یا رزینی انجام می‌شود. این ابزارها با گرافیت تقویت شده یا با طلا پوشانده شده‌اند و می‌توان آنها را تیز کرد. در استفاده از ابزارهایی که روکش طلا دارند باید خیلی احتیاط کرد چون ساییده می‌شوند. این ساییدگی نیز باعث می‌شود تا ایمپلنت در معرض آلیاژ فلزی زیرین خودش قرار بگیرد.

راه دیگر برای جرم گیری ایمپلنت پوشاندن نوک جرمگیر فلزی معمولی با پلاستیک است.

مزایای جرم گیری ایمپلنت دندان
مزایای جرم گیری ایمپلنت دندان

چه داروهایی برای تمیز کردن ایمپلنت دندان وجود دارد؟

وقتی رسوبات شدیدتر شود، سفت شدن این رسوب‌ها باعث آسیب زدن به زیر لثه می‌شود، در این حالت از داروهای ضد عفونی کننده استفاده می‌کنند. پراکسید، لیسترین یا کلرهگزیدین برای حذف میکروب‌های زیر لثه، با جرمگیر پلاستیکی تحویل بیمار می‌شود. کانول‌هایی با سرهای پلاستیکی مانند آرستین، آتریدوکس، پریوچیپ یا دنتومایسین نیز می‌توانند برای ضد عفونی و ضد میکروب کردن ایمپلنت استفاده شوند.

در هنگام استفاده از این مواد شیمیایی، باید دقت کنید که از اسیدهای قوی استفاده نکنید. توجه کنید، اسیدهایی که دارای فلوراید سدیمی هستند و به صورت معمول استفاده می‌شوند، باید خنثی شده باشند. ترکیبات اسیدی می‌توانند باعث تغییر ساختار تیتانیوم و در نتیجه آسیب رساندن به آن شوند.

روش استفاده از جرم گیرهای رزینی، مشابه روش جرم گیرهای معمولی است. با توجه به سطح دندان، جرمگیر در جهت افقی، عمودی یا مورب برای حذف هر نوع تغییر رنگ، باقی‌مانده مواد خوراکی، پلاک یا رسوبات جرم استفاده می‌شود.

 

روش پولیش ایمپلنت

پس از عمل جرم گیری، سطح دندان باید پولیش شود. پولیش اباتمنت و پروتز با استفاده از استکانی لاستیکی و خمیر غیر ساینده انجام می‌شود. این خمیر حاوی اکسیدهایی است که به درخشندگی سطح دندان نیز کمک می‌کند. خمیرهای ساینده حاوی فلور یا پوکه هستند که برای ایمپلنت منع مصرف دارند.

توجه کنید که نباید پولیش خمیر ساینده با پولیش بادی همزمان استفاده شود. زیرا خمیرهای ساینده و پولیش بادی باعث تخریب سطوح چینی ایمپلنت‌ها می‌شود. تخریب شدن سطح نیز منجر به ایجاد حفره و بی‌نظمی می‌شود که تجمع پلاک و جرم بیشتری در سطح ایمپلنت ایجاد می‌کند.

پولیش بادی را می‌توان برای حذف پولیپ‌های کوچک بالای لثه، لکه‌ها و پلاک‌ها استفاده کرد. جرم گیری و پولیش را می‌توان در اطراف ایمپلنت انجام داد، مشروط بر اینکه متخصص بهداشت دندان یا دندانپزشک تجهیزات و ابزارهای آن را تایید کرده باشد.

 

مزایای جرم گیری ایمپلنت دندان

  • حفظ سلامت لثه و جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری لثه
  • تمیزی ایمپلنت و برطرف کردن هر نوع پلاک و باکتری
  • پیشگیری از لثه شدن ایمپلنت دندان و بالا بردن دوام و ماندگاری ایمپلنت
  • برطرف کردن بوی بد دهان
  • افرایش اعتماد به نفس
  • ماندگاری و دوام بیشتر ایمپلنت در بین افراد مبتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی
  • پیشگیری از التهاب و تورم
  • جلوگیری از هر نوع تغییر رنگ ایمیلنت‌ها

 

نکات مهم پس از جرم گیری ایمپلنت دندان

پس از جرم گیری ایمپلنت دندان، رعایت نکات زیر مهم است:

رعایت بهداشت دهان و دندان: مسواک زدن دو بار در روز، استفاده از نخ دندان روزانه و شستشوی دهان با دهانشویه از جمله اقدامات مهم برای جلوگیری از تجمع پلاک و تارتار هستند.

دوری از غذاهای سفت و سخت: تا زمانی که لثه‌های شما به طور کامل بهبود نیافتند، از جویدن غذاهای سفت و سخت خودداری کنید.

مراجعه منظم به دندانپزشک: مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه و جرم گیری ایمپلنت دندان از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

پرسش های متداول

آیا جرم گیری ایمپلنت دندان درد دارد؟

در بیشتر موارد، جرم گیری ایمپلنت دندان درد ندارد. با این حال، ممکن است در برخی موارد، احساس ناراحتی خفیفی داشته باشید. اگر درد دارید، می‌توانید از دندانپزشک خود بخواهید از بی حسی موضعی استفاده کند.

چه مدت پس از جرم گیری ایمپلنت دندان می توان غذا خورد؟

پس از جرم گیری ایمپلنت دندان، می‌توانید بلافاصله غذا بخورید. با این حال، بهتر است از جویدن غذاهای سفت و سخت خودداری کنید تا زمانی که لثه‌های شما به طور کامل بهبود نیافتند.

هزینه جرم گیری ایمپلنت دندان چقدر است؟

هزینه جرم گیری ایمپلنت دندان بسته به روش جرم گیری و شدت تجمع پلاک و تارتار، متفاوت است. در general، جرم گیری دستی ارزان‌ترین روش جرم گیری است. جرم گیری اولتراسونیک و جرم گیری با لیزر، روش‌های گران‌تری هستند.

جمع‌بندی

جرم گیری ایمپلنت دندان یک روش ضروری برای حفظ سلامت و دوام ایمپلنت دندان است. با رعایت نکات بهداشتی مناسب و مراجعه منظم به دندانپزشک، می‌توانید از تجمع پلاک و تارتار روی ایمپلنت دندان جلوگیری کرده و از بروز مشکلات جدی مانند التهاب لثه و عفونت لثه پیشگیری کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *